10 Temmuz 2015 Cuma

Aşk neden can yakar?





AŞK NEDEN CAN YAKAR ?


Günümüzde bir aşktır,sevgilidir muhabbetleri aldı başını gidiyor.Hatta aşktan kendini alkole vuranı mı ararsın,yoksa sevgilisini unutmak için başkasıyla birlikte olanı mı.

Şimdiki aşklar şöyle böyle diye bir sürü söz duymuşsunuzdur çevrenizde. Artık aşk kelimesi o kadar sıradanlaştı ki. önceden ben aşık olmayı büyük bir erdem olarak düşünüyordum.İnsan çok nadir aşık olur. Aşk tektir, öyle durmadan kapını çalmaz. Geldi mi de yıkar geçer ortalığı.

Eskide kalmış Ferhatın dağları delmesi, Mecnun çöle düşmesi.Peki şimdi niye millet çorap değiştirir gibi sevgili(!) değiştiriyor.

Peki ya Rabbimiz ne diyor bu konu da,önemli olan onun ne dediği değil mi?
Yoksa önceliklerimiz artık çevremiz ve arkadaşlarımız mı oldu?

Sevgi nefiste yaşanırsa ihtiras,kalpte yaşanırsa aşk olur

Yakın zamanda okuyup bitirdiğim beni uzun uzun düşündüren bir kitap.Öncelikle kim bu Mehmet Yıldız ondan başlayalım. HAYALHANEM,SÖZLER KÖŞKÜ,ÇAY HOUSE ve ÇINAR ALTI bu isimleri hiç duydunuz mu?

Yukarda bahsettiğim dernekler islami ve ilmi sorulara cevap veren Said Nursi Bediüzzaman'nın Risale-i Nur kitaplarından sohbet( ders yapan) dernekler.Sizde araştırınca göreceksiniz hiç bir cemaat veya siyasi kuruluşla ilgileri yok neyse.

Asıl konumuz youtube,twitter,facebook ve instagram gibi sosyal medyada çok etkililer.Bende tesadüf youtube da gezinirken keşfettim bu abileri.

Kitap çıkartmışlar, Sohbetlerini dinlediğim için kitabını almak istedim, aldım( tek bu abinin değil 3 tane daha var kitap çıkaran abiler ilginiz olursa yoruma yazarım kitapların isimlerini) ve okudum sizde anlatmak istiyorum.Bu yüzden lafı uzattım birazz :)


Kitap sizi Ön sözünden itibaren vurmaya başlıyor;

Sonra soruyoruz bu can neden yanıyor? Yanar kardeşi.Keyif için seni sevenin,keyfi gidince sevesi de gider.Çıkar için seni sevenin işi bitince sevgisi de biter.Güzelliğin ve paran için seni sevenin,yüzünde sivilce çıkınca malına da kıvılcım gelince sevesi  gider.


İşte böyle aşk çok can yakar kardeşim.Seviyorum deyip kaşında gözünde kaldığın,daha güzelini görünce üç kuruşa sattığın,yüreği deyip parasına baktığın,bazen de işine gelmeyince bıraktığın aşklar.. Daha çok canını yakarlar kardeşim,çok..

Ön sözünü Hikmet Anıl Öztekin'in yazdığı bu kitap size bu Aşk'ta Allahın rızası var mı diye soruyor.Sadece dünya için mi yaratıldın da sadece aşk odaklı bakıyorsun dünyaya.



Kitaptan bir kaç örnek




Peki iyi hoş ne anlatıyor bu kitap derseniz; 

Ne yaparsan yap olmaz bazen.Ama o kadar güzel olmaz ki,''Ancak bu kadar güzel olmayabilirdi'' dersin.

Ve aklına gelir:'' Kadere iman eden kederinden emin olur.''

Sonra anlarsın nar tanelerini teker teker yerli yerine yerleştiren Rabbim,senide hangi gönüle yerleştireceğini bilir.

Tek yapman gereken kara geceleri kudret kalemiyle güneşe boyayan,kahverengi odundan pembe çiçekler açtıran Allah'a inanmak.

Ona inanırsan yaklaşmak için tutuğun elin aslında Allahtan uzaklaştırdığını anlarsın.

Ona inanırsan batıp gidenlerden medet ummaz,kalbin esas sahibine yönelirsin.

Ona inanırsan ''aşk neden can yakar''anlar ve sabır ipliğiyle diktiğin bütün yaraları tedavi edersin.

İstemez misin kor ateşler etrafını sararken yanmayan bir ibrahim olmayı..



Umarım okuyanlara faydalı bir kitap olur.Ve son olarak;




Kardeşim ne kadar seversen sev İki kişilik Kabir yok!

1 yorum:

  1. Harun Serkan Aktaş - İçiyorsak Sebebi var
    Fatih Yağcı - Seviyorsan Git Konuş Bence
    Osman Sungur Yeken - Aşık da Mı Olmayalım
    İlginizi çekerse buyurun okuyun :D

    YanıtlaSil