6 Temmuz 2015 Pazartesi

Muhteşem Kraliçe\Queen Seon Deok

Benim K-dramalarla tanışma sürecim bu diziyle başladı. O zamanlar orta 3'teyim ve TRT 1 de bu dizi yayınlanıyor.Aşk ve entrika hepsi var.Birde sürükleyici olunca bırakamıyorsun.


Yasal uyarı: K-dramalara başladığınız an bırakamıyorsunuz.O yüzden Dikkat Bağımlılık yapabilir.



Başlayalım tanıtmaya;

Muhteşem Kraliçe\Queen Seon Deok


bölüm sayısı: 62
konusu:
 Kral Jinpyeong'un tahta geçtiği sıralarda otorite kurmasına engel olan, çok güçlü biri olup aynı zamanda tahta egemen olmak isteyen  Lady Mi Shil unsuru vardır.Bu sırada büyük Usta Moon Ho altıncı yıldız yedinci olmadıkça Mi Shil'ın otoritesi düşmez gibi bir kehanet getiriyor. Kral Jinpyeong'un eşi doğum sancıları tutuyor ve ilk olarak bir kız çocuğu dünyaya geliyor sonra bir tane daha geliyor. Kraliyet tarihinde ikiz kız çocuğu dünyaya getirmek kutsal kemiğin soyunun tükeneceği anlamına geliyor.Kısacası kraliyet soyundan olmayan birisi tahta geçemiyor. 
Kral bu durumun öğrenilmemesi için ikizlerden birini doğum esnasında orada bulunan sowa adlı bakıcıya verip saraydan kaçırıyorlar.
Şilanın ilk Kraliçesinin anlatıldığı tarih- aksiyon-aşk-entrika dolu olup, tek nefeste bitirilen bir dizidir.


oyuncular:
 Princess Duk Man\Lee Yo Won
kendisini burada tanıyıp bayıldığım ve daha sonra 49 Days de karşıma çıkan hanım ablamız :D


Layd Mi Sil\Ko Hyun Jung
iliklerinize kadar mi sil'i hissedeceksiniz.Asil olmak için doğmuş resmen kadın.

Kim Yoo Shin\Uhm Tae Woong
yemeğenin malını yerler sözünün vücut bulmuş hali.Ama şimdi acımıyor da değilim kendisini de severdim. Ama aşağıdaki yakışıklı kadar değil :)

Bi Dan\Kim Nam Gil
Kendisi benim ilk oppamdır( bayanların kendinden büyük erkeklere seslenme şeklidir. Abi sevgilim,aşkım anlamlarına da gelir.) Bu adam hakkında çok şey yazarım ama spoi olur da hevesiniz kaçar diye susuyorum.
Prenses Seung Man\Seo Young Hee
Kraliçemizin ikiz kardeşidir.Saray da kalandır ve üzüldüğüm iyi insanlardan biriydi.

Kim Chun Chu\Yoo Seung Ho
Prenses seung man'in oğludur.


Kısacası tarih sevenlerin için bulunmaz bir nimet. Kore dizileri normalde bu kadar uzun değildir sadece çok nadir uzun olurlar ama gözünüzde büyümesin gerçekten oyucularla bir bütün oluyorsunuz.Diziyi izledikçe 
   iyi ki saray da doğmamışım diyeceksiniz

hoi-hoi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder